Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Letošnja dobitnika Ratzingerjeve nagrade sta libanonski in brazilski teolog

Svet | 17.11.2015, 00:30

Letošnja dobitnika Ratzingerjeve nagrade sta libanonski teolog Nabil e-Khoury in brazilski teolog pater Mario de França Miranda. Prvi je dela zaslužnega papeža prevedel v arabski jezik, drugi je bil deset let član Mednarodne teološke komisije, ko jo je vodil kardinal Ratzinger. Ta nagrada od leta 2011 odlikuje posameznike za izjemne dosežke na področju teologije.

Podelitev nagrade bo v soboto, 21. novembra. Član znanstvenega odbora Vatikanske fundacije Joseph Ratzinger - Benedikt XVI., msgr. Luis Francisco Ladaria Ferrer, je med predstavitvijo na tiskovnem uradu Svetega sedeža pojasnil, da je izbira nagrajencev povezana tudi z dejstvom, da ima Cerkev zdaj prvič papeža, ki ni Evropejec, kar je dokaz njenega katolištva. Prav tako ima vesoljni pomen Ratzingerjev teološki nauk. Predsednik fundacije, msgr. Giuseppe Scotti, pa je še posebej opozoril na pomen dejstva, da je eden od dveh prejemnikov nagrade arabskega rodu. To po njegovih besedah pomeni, da je arabski svet zmožen dialoga.

Pred podelitvijo nagrade bo te dni v kolegiju Tevtonik v Vatikanu odprta knjižnica, posvečena zaslužnemu papežu. Ta ji je namreč podaril 200 svojih knjig.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...