Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Dr. Mirko Špacapan (foto: Slovenska skupnost SSk)
Dr. Mirko Špacapan

Sv. maša za Špacapana in pokojne člane SSK

| 19.11.2015, 13:41 Matjaž Merljak

V cerkvi svetega Mavra v Štmavru pri Gorici bo jutri (v petek, 20. novembra 2015) ob 19.30 sveta maša za Mirka Špacapana in pokojne javne upravitelje ter politične delavce zbirne stranke Slovencev v Italiji Slovenske skupnosti SSk.

Kot so sporočili iz tiskovnega urada SSk, je bil dr. Mirko Špacapan vrsto let vodilna osebnost pri SSk ter vsestranski družbeno-politični delavec.

Na dan, ko bi dr. Mirko Špacapan obhajal svoj rojstni dan, bo z mašno daritvijo priložnost za spomin in zahvalo za vse, kar so na politični ravni prispevali on in številni slovenski možje ter žene v dobrobit slovenske narodne skupnosti na Goriškem in na širši deželni ravni. Sam papež Frančišek je namreč septembra 2013 izjavil, da se mora dober kristjan ukvarjati s politiko in kdor vodi narod, ga mora tudi ljubiti.

Cerkev sv. Mavra v Štmavru pri Gorici
Cerkev sv. Mavra v Štmavru pri Gorici © SSk

Sv. mašo bo daroval župnik Marjan Markežič, evharistijo pa bo obogatilo petje MePZ Mirko Špacapan iz Podgore pod vodstvom zborovodje Petra Piriha. Podgorski zbor bo izvedel peto mašo, ki jo je spisal in uglasbil Mirko Špacapan v spomin na očeta Bogomirja Špacapana. Krajšo misel bo na začetku sv. maše podala goriška občinska svetnica Marilka Koršič.

Mepz Mirko Špacapan Podgora
Mepz Mirko Špacapan Podgora © SSk

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...