Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Drevi na Klicu dobrote cerkveno in državno odlikovanje Karitas

Cerkev na Slovenskem | 25.11.2015, 06:00 Petra Stopar

Slovenska Karitas bo na nocojšnjem, že 25. dobrodelnem koncertu Klic dobrote, zbirala sredstva za družine v stiski, ob tem pa iz rok predsednika države prejela odlikovanje Zlati red za zasluge. Prav tako bo s strani Slovenske škofovske konference prejela Odličje sv. Cirila in Metoda.

V tednu Karitas Slovenska Karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 25. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski, ki bo drevi ob 20.00 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bomo poleg RTV Slovenija prenašali tudi preko Radia Ognjišče. Dogodka se bo udeležil predsednik RS Borut Pahor, ki bo ob začetku koncerta Slovenski Karitas ob 25. letnici delovanja podelil odlikovanje RS, Zlati red za zasluge za odlično uresničevanje človekoljubnega poslanstva.

Lani se je v času koncerta zbralo 141.300 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah, ki potekajo do konca leta, materialno pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. »Tudi letos prosimo vse ljudi dobrega srca, da skupaj pomagamo družinam v stiski,« so zapisali na Karitas.

Sredstva bo možno darovati na številkah 01/472-00-11 ali 01/512-25-00

Istega dne bo v dopoldanskem času romanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas na Ponikvo

Svoj vrh bo doseglo s sv. mašo ob 12.00, na kateri bo v imenu Slovenske škofovske konference njen podpredsednik celjski škof Stanislav Lipovšek Slovenski Karitas podelil Odličje sv. Cirila in Metoda kot izraz hvaležnosti in priznanja vsem prostovoljkam in prostovoljcem za vse njihove izjemne napore in žrtve.

Klica dobrote se bodo nocoj po navedbah Slovenske Karitas udeležili tudi apostolski nuncij Juliusz Janusz, predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Alojz Glavan, ljubljanski nadškof Stanislav Zore, škof Evangeličanske cerkve Geza Filo in celjski škof Stanislav Lipovšek. Med koncertom bo zbrane nagovoril predsednik Slovenske Karitas in mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Veliko dobre glasbe in odličnih glasbenikov bo tudi tokrat z nami na dobrodelnem koncertu z naslovom »V službi človekovega dostojanstva«. To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bosta pletla voditelja Mateja Rosa in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa bo z »vremensko napovedjo« nagovarjal Andrej Pečenko.

Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Sociala
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...