Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Islamisti obglavili in križali enajst sirskih kristjanov

Svet | 08.10.2015, 16:07

Teroristična organizacija Islamska država je v Siriji obglavila in križala enajst kristjanov. Po navedbah ameriške človekoljubne organizacije Christian Aid Mission naj bi se to zgodilo že v letošnjem septembru, poroča spletni portal tednika Družina.

Islamski skrajneži naj bi umorili člane človekoljubne organizacije, katere imena iz varnostnih razlogov v poročilu ne navajajo. Sirski kristjani so zavrnili zahtevo, naj se odpovedo svoji veri, kot je po pogovoru s svojci umorjenih povedal vodja ameriške organizacije. Potem ko so islamisti zavzeli mesto Alep na severu Sirije, so dali članom človekoljubne organizacije možnost, da ostanejo na tem območju ali pa zapustijo državo. "Želeli so ostati, da bi v imenu Jezusa Kristusa nudili pomoč vsem, ki so preživeli grozote izpod rok islamskih skrajnežev," je pojasnil ameriški predstavnik. Zavrnili so tudi večkrat izražene prošnje, naj območje zapustijo vsaj začasno, saj so bili prepričani, da si jih Bog želi prav na tistem mestu, kjer naj bi z besedo in dejanji širili Kristusovo sporočilo.

Nazadnje so padli v roke islamskih skrajnežev. Ti so kristjanom dali na izbiro, naj zanikajo svojo vero in se spreobrnejo v islam, ali pa bodo umrli. Ko so pojasnili, da Jezusa ne bodo nikoli izdali, so islamisti štiri sodelavce človekoljubne organizacije – med njimi 41-letnega očeta z dvanajstletnim sinom – kruto mučili in nazadnje križali. Dva dni so jih pustili viseti na križu in nikomur niso pustili, da bi trupla snel in pokopal. Na križe so obesili napise "nevernik". Sedem drugih sodelavcev – med njimi dve ženski – so najprej obglavili, nato pa obesili na križe.

Kot so poročali očividci, naj bi vse žrtve tik pred smrtjo molile k Jezusu. Teroristi »Islamske države«, ki nadzorujejo velik del Sirije in Iraka, želijo tam ustanoviti kalifat, kjer bodo nasilno uveljavljali šeriatsko pravo. Kristjane, ki se ne želijo spreobrniti v islam ali pa plačati davka »za glavo«, umorijo. Dekleta in ženske na tržnicah prodajajo kot spolne sužnje islamskim teroristom.

Vir: Družina

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...