Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Ritem srca  lani navdušil (foto: ARO)
Ritem srca lani navdušil

Festival Ritem srca je že (skoraj) tu

| 01.10.2015, 14:48 Mateja Feltrin Novljan

Kmalu bo. Odštevamo dneve in se veselimo, pripravljamo, prepevamo, usklajujemo, pričakujemo ... Zadaj je skrajni čas, da tudi povabimo in povemo, da ste na potezi vi. Odločite se in pridite, povabite prijatelje. Dobimo se v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 19.30, v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

Nastopili bodo Nessy, Sašo in Robi, Odsev, Blaž Podobnik, Petra Stopar, Rebeka Prelesnik, Ingrid Müller Horvatič, Pusti sled in Andrej Jerman. Novost letošnjega festivala Ritem srca je, da ne bo tekmovalne narave. Glasbeniki bodo predstavili svoje nove skladbe in pripravili izjemen duhovno glasbeni večer, na katerem boste z njimi prepevali pesmi kot so: Reka je tu, Baba yetu, Jezus, adoramus te ... Tudi letos bo sodeloval 80 članski (z)mešani pevski zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom dirigentke Helene Fojkar Zupančič in spremljevalni bend z Damijanom Pančurjem in Miranom Juvanom.

Kako naj vas nagovorimo in prepričamo, da je Ritem srca več kot festival? Mogoče bodo bolj močne besede Martine, ki nam je lani, dan po festivalu, poslala prijazno pisemce: „Prejela sem tisto nekaj več, ki mi daje moč pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša življenje, vsak dan znova, podarjen od Njega. Potrjena v radosti pričakovanega in velikega večera, sem se prerojena vrnila med svoje domače, zaznamovana z nečim, česar se ne da ubesediti v vsej polnosti. Lepo mi je bilo ob misli, da sem zmogla dovoliti Gospodu, da je vstopil tja, v tisti del mene, kjer ga najbolj potrebujem, v konkretno situacijo odločitve prisluhniti glasu Njegovega Srca, ki vedno prav usmerja. In včeraj me je usmerjal na pot proti Ljubljani ... na Ritem Srca. Bogu hvala. Vse je Dar.“

Naj tudi vas usmeri proti Ljubljani. Se srečamo v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 19.30 v Zavodu sv. Stanislava. Za vstopnice pokličite 01 512 11 26.

Ritem srca je več kot festival - to je večer slavljenja in iskrenega veselja
Ritem srca je več kot festival - to je večer slavljenja in iskrenega veselja © ARO

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Medved (photo: Janko Ferlic) Medved (photo: Janko Ferlic)

Letos odobren odstrel 54 medvedov manj kot lani

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na podlagi strokovnega mnenja Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter študije o stanju populacije medveda, ki jo je pripravila ...