Alen SalihovićAlen Salihović

Vabljeni na obiranje mandarin

| 06.10.2015, 15:43

Na letošnjih radijskih počitnicah je med udeleženci nastala ideja, da bi se v začetku jeseni spet srečali in se odpravili na obiranje mandarin v dolini Neretve. Idejo zdaj uresničujemo in vas vabimo na prijetno tridnevno potovanje in druženje ob obiranju mandarin.

ODHOD: petek, 16. 10. 2015

Program potovanja:

1.dan: Odhod avtobusov iz Ljubljane ob 6.uri. Vožnja mimo Novega mesta do Metlike in po avtocesti skozi Liko in Dalmacijo mimo Šibenika, skozi predor Sv. Ilija na Makarsko riviero, ki je poznana po svojih čudovitih peščenih plažah. Na poti postanek za sveto mašo. Postanek v Makarski za sprehod po mestu in ob morju in ogled. Nastanitev v lepem hotelu na Makarski rivieri. Popoldne prosto za sončenje, kopanje ali sprehod ob morju, za doplačilo lep panoramski izlet z ladjo po Makarski rivieri. Večerja in prenočevanje v hotelu.

Dobrote
Dobrote © ARO

2.dan: Po zajtrku se boste mimo Baćinskih jezer zapeljali v dolino Neretve. Dan bo namenjen obiranju mandarin in uživanju ob čudovitih pogledih na zelena drevesa, polna dišečih in sočnih mandarin. Ob prihodu vam bodo postregli s suhimi figami in pijačo dobrodošlice, nato boste pričeli z »berbo«. Seveda pa ne boste nabirali ves dan. S posebnimi čolni »trupicami« boste zapluli po kanalih ob Neretvi in po jezeru Kuti, opazovali in fotografirali naravo, vodne ptice, čudovito okolje... Po prihodu sveta maša, nato nam bodo domačini pripravili pristno domače kosilo z neretvanskimi specialitetami s pijačo in zabavo v tipični restavraciji (Pri Jozotu), v prijetnem okolju, ob jezeru Kuti. Tam ali ob poti proti hotelu boste lahko po želji nakupili še nekaj pridelkov iz delte Neretve (suhe fige, travarico, med, paradižnik …). Pozno popoldne boste dobre volje in polni prijetnih vtisov zapustili prijazne gostitelje in se zapeljali nazaj v hotel. Po večerji druženje v hotelu in pogovor o doživetjih pri obiranju mandarin in v dolini Neretve. Prenočevanje.

Kraji
Kraji © ARO

3.dan: Po zajtrku se boste zapeljali ob obali do Omiša. Postanek za ogled slikovitega kanjona reke Cetine, nato se boste zapeljali v Split. Sprehod po mestu z lokalnim vodnikom in ogled: Dioklecianova palača, Peristil, katedrala Sv. Duje, stare mestne ulice, prokurative, trgovska Mormontova ulica,.. Po ogledu sveta maša in nekaj prostega časa za sprehod po vedno živahni »splitski rivi«, kosilo ali osvežitev. Popoldne vožnja ob Kaštelanskem zalivu, mimo Trogira do Primoštena in ob obali do Šibenika, potem pa po avtocesti proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Cena potovanja: 188 EUR na osebo

Cena vključuje:

avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4* na Makarski rivieri, obiranje mandarin (vsak udeleženec dobi 3 kg mandarin), vožnjo s trupicami po delti Neretve, kosilo z zabavo in pijačo pri Jozotu, oglede po programu ter stroške vodenja, duhovnega vodstva in organizacije potovanja in DDV.

Odhodi avtobusov bodo (brez doplačila) tudi iz Maribora, Celja, Kranja, Škofje Loke in od drugod, ob minimalno 20 potnikih iz posameznega kraja.

Zanimivosti
Zanimivosti © ARO

Možna doplačila:
enoposteljna soba 44 € za 2 noči, panoramski izlet z ladjo po Makarski rivieri z aperitivom 15 €.

Informacije in prijave:

KOMPAS d.d., Ljubljana, Pražakova 4, Ljubljana in poslovalnice Kompasa ali po telefonu

Tel. 01 2006 111, 01 2006 222, 01 2006 333

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...