Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Rožni venec (foto: Svobodna Slovenija)
Rožni venec

Srečanje molilcev rožnega venca

| 30.09.2015, 11:09 Matjaž Merljak

Pred leti je msgr. Anton Orehar, tedanji direktor slovenskih dušnih pastirjev v Argentini, ustanovil gibanje živega rožnega venca. Vsako leto se člani srečujejo, da si osvežijo namene in obljubijo zvestobo molitvi. Letos je bilo srečanje v nedeljo, 30. avgusta, v cerkvi Marije Pomagaj v Slovenski hiši.

Najprej so zbrani rojaki pred Najsvetejšim molili rožni venec, nato pa je msgr. Mirko Grbec daroval sv. mašo, pri kateri so se spomnili vseh članov in članic, ki so umrli v preteklem letu. Ljudsko petje je na orgle spremljal Janez Žnidar.

Pri nagovoru je msgr. Grbec povedal o čaščenju Matere Božje in o molitvi rožnega venca. Povedal je, da je slovenski narod vedno častil Marijo, sedaj predvsem po podobi Marije Pomagaj. Za evharistični kongres v Ljubljani je njena podoba prvič zapustila Brezje. Kjer je Jezus, je tudi njegova Mati Marija. V življenju ga je vedno spremljala do smrti na križu. Konec vojne slovenskemu narodu ni prinesel miru. Tisoči so padali v brezna in tisoči bežali iz domovine. Podobo Marije Pomagaj smo vzeli s sabo. Marija nam vedno pomaga; priporočajmo se njenemu varstvu. Važni dogodki se vršijo pred podobo Marije Pomagaj na Brezjah. Tudi sveti Janez Pavel II je klečal pred Marijino podobo, ko je obiskal Slovenijo. Naš sklep naj bo, da vedno molimo rožni venec.

Nato je gospa Marjetka Selan prebrala odlomek iz Gobijeve knjige »Duhovnikom, mojim ljubljenim sinovom«. Ob koncu so zbrani člani gibanja apeli pesem »Zmagala si Devica slavna« in si obljubili, da se bomo prihodnje leto zopet srečali.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...