Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Ivanka Polanec (foto: Izidor Šček)
Ivanka Polanec

Poslovila se je Ivanka Polanec

| 31.07.2015, 11:54

V četrtek se je v večnost preselila Ivanka Polanec, dolgoletna voditeljica in urednica kmetijskih oddaj na Radiju Slovenija. Zadnja leta je bivala v Domu Marije in Marte v Logatcu.

Radio je bil njena ljubezen na prvi pogled, je pred štirimi leti povedala v oddaji Naš gost, in tej ljubezni je ostala zvesta, dokler ji je zdravje dopuščalo. Zadnji kmetijski nasvet je pripravila 8. decembra 2009, to rubriko, ki je bila ena najbolj poslušanih, pa je urejala celih 24 let.

"Delo moraš imeti rad, delati moraš s srcem in pošteno, človeka moraš gledati v oči," je rada, v vedno iskrivih pogovorih zaupala svoj življenjski moto in to kot svojo izkušnjo izročala tudi naslednikom, ki pred radijski mikrofon sedamo danes.

Zadnje slovo Ivanke Polanec bo v nedeljo ob 15. uri na Logaškem pokopališču. Od 13. ure naprej bo žara v tamkajšnji mrliški vežici. Svojci cvetje in sveče vljudno odklanjajo v korist Doma Marije in Marte.

Vabljeni k poslušanju oddaje Naš gost, 29.10.2011.

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Medved (photo: Janko Ferlic) Medved (photo: Janko Ferlic)

Letos odobren odstrel 54 medvedov manj kot lani

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na podlagi strokovnega mnenja Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter študije o stanju populacije medveda, ki jo je pripravila ...