Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež ekvadorskemu predsedniku podaril mozaik s podobo Marije z Jezusom

Svet | 07.07.2015, 21:02

Po srečanju s sobrati v Guayaquilu se je sveti oče z letalom vrnil v ekvadorsko prestolnico Quito, kjer je ob 19. uri po lokalnem času sledil vljudnostni obisk pri predsedniku države, Rafaelu Correu. Srečanje je bilo zasebne narave, papež pa je predsedniku v dar izročil kopijo mozaika s podobo Marije z Jezusom, ki se sicer nahaja v kapeli Najsvetejšega zakramenta v rimski baziliki sv. Pavla izven obzidja.

Podoba je po vsej verjetnosti iz začetka 13. stoletja, pred njo pa je 22. avgusta 1541 sv. Ignacij Loyolski s prvimi sobrati izrekel redovne zaobljube, ki so pomenile začetek Družbe Jezusove. Mozaik prikazuje Marijo, ki v levi roki drži Jezusa, z desno pa kaže nanj. Gre za podobo Theotokos Hodigitria (oz. Božja Mati, ki kaže pot), ki je značilna za bizantinsko ikonografijo.

Po zaključku vljudnostnega obiska je predsednik Correa papeža Frančiška pospremil del poti do quitske katedrale, ki se nahaja približno 50 metrov stran od predsedniške palače.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...