Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Atenski nadškof o obupu Grkov

Svet | 03.07.2015, 10:51 Marta Jerebič

Katoliški nadškof v Atenah, Sevastianos Rossolatos, je za Radio Vatikan povedal, da med Grki prevladuje obup. Mnogi pred banko čakajo že ob treh zjutraj. Najhujša pa je negotovost, saj ne vedo, kaj se bo zgodilo po referendumu.

»Državna televizija nas prepričuje, naj glasujemo proti, tako kot želi vlada. Vse druge televizije pa nam dajejo vedeti, da izhod iz evroobmočja pomeni uničenje ekonomije. Ljudje tako ne vedo, kako naj glasujejo. Podjetniki se jezijo, saj vedo, da bo gospodarstvo, če ne bodo več v območju evra, potrebovalo leta, da si bo opomoglo. Tudi župana Aten in Soluna na televiziji javno pozivata ljudi, naj glasujejo za, torej za obstoj v območju evra

Atenski katoliški nadškof je še dejal, da ljudje živijo v popolni negotovosti. Tudi škofije in župnije ne morejo plačevati zaposlenih, saj nimajo denarja, če pa ga že imajo, ga morajo deponirati na banko, kjer pa ga ljudje ne morejo dvigniti.

 

Svet, Cerkev po svetu
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...