Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

V Dravljah zaobljube p. Primoža Jakopa DJ in p. Petra Rožiča DJ

Slovenija | 01.08.2015, 17:35 Tanja Dominko

Na včerajšnji praznik sv. Ignacija Lojolskega sta v Dravljah med mašo zadnje in slovesne zaobljube izrekla p. Peter Rožič in p. Primož Jakop. Somaševanje je v cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah vodil in nova člana jezuitov nagovoril p. Ivan Bresciani, provincial slovenske province Družbe Jezusove. V pridigi je poudaril, da si je Ignaciji od vsega začetka želel imeti Družbo, ki je razpoložljiva, ki odgovori na potrebe. „To je bila karizma za sv. Ignacija. General v Rimu ti da dovoljenje za zadnje, slovesne zaobljube, če si popolnoma razpoložljiv, če si želiš biti popolnoma del Družbi,“ je povedal p. Ivan.

Provincial jezuitov je v pridigi spregovoril o svetem krstu. V moči Svetega duha smo lahko drug v drugem in ne drug poleg drugega in to je Cerkev, je poudaril p. Bresciani, ki je na kratko opisal dosedanjo pot p. Petra in p. Primoža. "Ponosen sem. Dva sobrata bosta danes imela zadnje zaobljube. Primož je pred enim letom zaključil tretjo probacijo in se vrnil z Irske nazaj. Prejšnji provincial ga je povabil, da pride v Dravlje za kaplana. In Primož je sprejel, je bil razpoložljiv. Primož ima veliko darov in talentov in je prišel sem. Peter je bil v Kaliforniji profesor. Poučeval na univerzi, delal v predsednikovi pisarni in je na povabilo sedanjega provinciala prišel v Slovenijo. Torej razpoložljiv."

Redovna skupnost je god sv. Ignacija Lojolskega počastila s pestrim dvodnevnim programom. V četrtek je bil večer poklicanosti. Začel se je z mašo, ki sta jo darovala patra Primož in Peter. Sledil je prvi Ignacijev tek za poklice v Dravljah, večer pa so namenili mladim, noč pa preživeli ob filmih.

Verniki so napolnili cerkev
Verniki so napolnili cerkev © p. Ivan Rampre

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...