Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Predsednik Zavoda 25. junij Erjavcu svetuje, da naj manj govori in več razmišlja

Slovenija | 30.07.2015, 16:57

Reševanje mejnega spora že vrsto let spremlja tudi Zavod 25. junij, ki se zavzema za ohranitev neomejenega dostopa Slovenije na odprto morje in za ohranitev celotnega slovenskega ozemlja in morja, ki je bilo na dan osamosvojitve nesporno slovensko.

Torej od celotnega Piranskega zaliva in slovenskih zaselkov na levi strani Dragonje do ozemlja na levem bregu Mure pri Hotizi in ostalih delov, ki si jih po osamosvojitvi prisvaja Hrvaška.

O zadnjih dohodkih smo se pogovarjali s predsednikom Zavoda 25. junij Marjanom Podobnikom. Izrazil je zaskrbljenost, da iz prisluhov ne izhaja, da ima Slovenija teritorialni stik z odprtim morjem, prav tako iz pogovorov med Simono Drenik in Jernejem Sekolcem po njegovih besedah ni slišno, da bi ozemlja, ki so na dan 25. junij 1991 pripadala Sloveniji, naša država dobila nazaj.

Slovenija, Politika, Evropska Unija
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...