Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Aha Mura v najem nekdanjemu direktorju družbe Gombocu

Slovenija | 28.07.2015, 14:00 Marta Jerebič

Okrožno sodišče v Murski Soboti je dovolilo enoletno oddajo proizvodnje Aha Mure družbi Arum, ki jo je ustanovil vodilni v Aha Muri v stečaju Dušan Gomboc. Ta je najemno pogodbo že podpisal, stečajni upravitelj jo bo predvidoma danes. Gomboc naj bi obdržal približno 340 zaposlenih, medtem ko jih v proizvodnji trenutno dela še 34 več.

Zaposleni v Aha Muri v stečaju so že 17. julija prejeli odpovedi pogodb o zaposlitvi, a še vedno delajo, saj se 15-dnevni odpovedni rok izteče konec tega tedna. Novi najemnik t. i. zdravega jedra Aha Mure Dušan Gomboc bo delavke zaposlil predvidoma s 3. avgustom, tako da se bo proizvodnja nemoteno nadaljevala. Po besedah stečajnega upravitelja ima podjetje zagotovljenih dovolj naročil. Z njimi dobro kaže tudi za v prihodnje.

Nov poskus prodaje teh proizvodnih prostorov Aha Mure je nato predviden v drugi polovici septembra. Doslej je stečajni upravitelj Stevo Radovanović, kot je znano, to premoženje že trikrat neuspešno prodajal na dražbi. Izklicna cena na prvi je znašala 4,6 milijona evrov, na zadnji junija letos pa 2,3 milijona evrov. Tolikšna bo predvidoma tudi v jeseni. Za nakup po besedah Radovanovića zaenkrat zanimanje kažejo trije poslovni subjekti, katerih imen ni želel izdati. Kosovsko podjetje Emporium, ki se je pred kratkim začelo zanimati za Aha Muro, se za najem ni odločilo, ker mu izračuni po pregledu dokumentacije niso pokazali možnosti poslovanja z dobičkom. Ali se bo na jesenski dražbi prijavil za nakup podjetja, pa "bo še videl", je pojasnil Radovanović.

Za september pa je napovedana še ena prodaja premoženja Aha Mure v stečaju. Industrijska objekta "Ženska oblačila" in "Plašči", parkirišče v velikosti skoraj 22.0000 kvadratnih metrov in vratarnico bo stečajni upravitelj na javni dražbi, napovedani za 8. september, prodajal po izklicni ceni 4,5 milijona evrov. To bo sicer prvi poskus prodaje tega premoženja.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...