Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Janša na taboru SDS: Še vedno smo tukaj in bomo zmagovali

Slovenija | 25.07.2015, 21:11

Člani SDS so se zbrali v Bovcu, kjer so začeli tradicionalni letni tabor stranke. Udeležence je nagovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je napovedal vnovično zmago stranke. Kritičen je bil do medijev, kot je poudaril, poročajo selektivno in volivcem ne dajejo objektivnih informacij.

"SDS je v lanskem letu, v letu, ko so ji namenili uničenje ali vsaj marginalizacijo, stala in obstala. Danes smo močnejši, kot smo bili kadar koli prej. Tistim, ki so nas lani pokopavali oziroma odmetavali na smetišče zgodovine, sporočamo, da smo še vedno tukaj in tukaj bomo zmagovali," je dejal Janša.

S tem, kje smo in kaj imamo, po prepričanju Janše ne moremo biti zadovoljni. "Imamo oblast, ki se je oblikovala po nelegitimnih volitvah, in tako tudi vlada. Škandali, še posebej ko gre za mednarodni ugled Slovenije, se kar vrstijo," je opozoril Janša. Spomnil je na nekatere zadnje zunanjepolitične zadrege, med drugim odpoved sodelovanja slovenske častne čete na paradi v Zagrebu in na prijetje nekdanjega kosovskega premierja na Brniku. "Na Slovenijo v tem času žal znani demokratični svet gleda z velikim začudenjem in se sprašuje, kam je šla tista zgodba o uspehu, ki smo jo predstavljali še nedavno nazaj."

Po prepričanju prvaka SDS Slovenija potrebuje alternative. "SDS je sposobna ponuditi to alternativo, preizkušeno alternativo. Tisto, kar je delovalo, kar deluje. To, kar je delalo dobro pri nas in kar dela dobro drugod po svetu, kjer so na oblasti stranke podobne usmeritve, kot je naša."

Kritičen je bil do medijev, po njegovih besedah selektivno poročajo o dogajanju tako v tujini kot doma. "Treba se je zavedati, da volivci, ki niso obveščeni o dejanskem stanju, ne morejo razumno voliti. Resnična, pravočasna in objektivna informacija je temeljni pogoj za to, da demokracija v neki državi deluje. Če ljudje poznajo zgolj eno plat zgodbe ali pa sploh nobene, se zelo težko pametno odločajo in jih ni mogoče kriviti." Janša je prepričan, da Slovenija potrebuje izbiro, ki je zdaj praktično ni. Je nekaj različne embalaže, tako Janša, a vsebina je povsod ista. Pojasnil je, da so prav zato napori stranke usmerjeni v vzpostavitev konkurenčnosti tudi na medijskem področju.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...