Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Shod družin, Rim, 20.6.2015 (foto: Vatican insider)
Shod družin, Rim, 20.6.2015 | (foto: Vatican insider)

V Italiji po prvem uspešnem dnevu družin pripravljajo še drugega

Slovenija | 02.07.2015, 13:40 Marjana Debevec

Po uspešni prireditvi za družino, ki je 20. junija potekala v Rimu, v Italiji pripravljajo nov dan družin v septembru. Dogodek bo znova potekal na trgu pred Lateransko baziliko.

Na dnevu družin, ki je 20. junija potekal v Rimu, se je zbralo skoraj milijon ljudi. Izrazili so svojo zaskrbljenost zaradi uvajanja teorije spola v šole in podprli mnoge starše po vsej Italiji, ki si prizadevajo, da bi otroke vzgajali po svojem prepričanju. Žal slovenski mediji o tem dogodku praktično niso poročali, ne glede na njegovo množičnost.

Protesti so bili konkretno namenjeni tudi zakonskemu osnutku vlade socialdemokratskega premierja Mattea Renzija, ki naj bi omogočal sklepanje zakonske zveze istospolno usmerjenim parom. Te pa bi bile enakovredne tradicionalnemu zakonu med možem in ženo.

Podpredsednik občinskega sveta v Milanu Riccardo De Corato pa predlaga, da bi dan družin pripravili tudi v njihovem mestu. V Rimu so namreč uspeli v pičlih 18 dneh organizirati tako velik shod, kljub temu, da niso imeli na razpolago nobenih medijev. Obveščali so se le po družbenih omrežjih in osebno.

Tajnik krščansko demokratske stranke Lorenzo Cesa ob tem poudarja, da šolska reforma vnaša mnoge elemente teorije spola v obvezni pouk. Spomnil je na besede papeža Frančiška, da ideologije, ki nasprotujejo naravi, ne pripadajo naši dediščini vrednot in naši identiteti. Na takšen način, da se istospolne zveze izenači s tradicionalnim zakonskim parom med možem in ženo, ne zavarujemo pravic manjšin, ampak prispevamo k novi diskriminaciji, je prepričan Cesa.

V odgovor na dan družin pa po drugi strani jutri socialisti v Rimu pripravljajo dan z naslovom Svoboda enakih. Sicer pa bo o omenjenem zakonu v naslednjem koraku razpravljala Komisija za sodstvo v italijanskem senatu. Boj se torej z ulic znova seli v parlament.

Slovenija, Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...