Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Medžugorje (foto: Tone Gorjup)
Medžugorje

Kongregacija za nauk vere še ni imela zasedanja o Medžugorju

Cerkev po svetu | 27.06.2015, 15:07 Marta Jerebič

V nasprotju s poročanjem nekaterih medijev, Kongregacija za nauk vere še ni imela zasedanja v zvezi s prikazovanji v Medžugorju. Kot poroča Vatican Insider, kardinali in škofi dosjeja še niso preučili. Lotili naj bi se ga jeseni. Vsekakor pa bo o zadevi Medžugorje na koncu odločil papež.

Mednarodno komisijo, ki je ugotavljala dokaze o domnevnih razodetjih v hercegovskem mestu je oblikoval Frančiškov predhodnik papež Benedikt XVI. leta 2010. Komisija je več let zbirala dokaze o domnevnih razodetjih in nato svoje ugotovitve predstavila kongregaciji za nauk vere.

Več deset tisoč romarjev iz različnih delov sveta se je tudi v četrtek zbralo v Medžugorju, kjer so obeležili 34. obletnico od prvih domnevnih razodetij. Po podatkih međugorskega informativnega centra Mir u Medžugorju, so organizirane skupine romarjev prišle tudi iz Slovenije.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...