Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup

Bocelli in Juanes na svetovnem srečanju družin

Svet | 25.06.2015, 12:29 Marjana Debevec

Italijanski tenorist Andrea Bocelli in kolumbijska rock zvezda Juanes bosta nastopila na svetovnem srečanju družin v Filadelfiji, ki se ga bo v letošnjem septembru med obiskom v Združenih državah Amerike udeležil tudi papež Frančišek.

Pripravljalni odbor svetovnega srečanja družin je včeraj napovedal, da bosta Bocelli in Juanes na prireditvi nastopila v soboto, 26. septembra, ko bo navzoč tudi sveti oče. Poleg obeh zvezdnikov bo za glasbeno spremljavo poskrbel tudi filadelfijski filharmonični orkester.

Boccelli, ki je prodal več kot 70 milijonov zgoščenk, Juanes, večkratni dobitnik nagrade Grammy in prejemnik »latinskoameriškega Grammyja«, ter filadelfijski filharmoniki so prvi glasbeni izvajalci, ki jih je pripravljalni odbor svetovnega srečanja družin uradno napovedal. V naslednjem mesecu ali dveh naj bi na seznam dodali še več zvenečih imen iz sveta glasbe.

Filharmoniki bodo nastopili tudi med papeževim bogoslužjem v nedeljo, 27. septembra, ko bodo spremljali predvidoma 500-članski nadškofijski zbor. Na obeh koncertih bo dirigiral Yannick Nézet-Séguin, glasbeni direktor filadelfijskih filharmonikov.

Po besedah izvršne direktorice svetovnega srečanja družin, Donne Crilley Farrell, je nastop enega največjih tenoristov na svetu in najbolj priljubljenega izvajalca v Latinski Ameriki na srečanju družin »izjemen dar«. Crilley Farrellova je izrazila upanje, da bo nastop velikih izvajalcev osvojil srca in domišljijo vseh udeležencev srečanja, pa tudi vernikov, ki bodo festival spremljali preko televizijskih zaslonov in svetovnega spleta.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...