Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Neznanci popisali kapelico v Kamniški Bistrici, posvečeno žrtvam revolucionarnega nasilja

Slovenija | 28.06.2015, 15:33 Marta Jerebič

Na večer državnega praznika so neznanci oskrunili kapelico v Kamniški Bistrici, posvečeno žrtvam revolucionarnega nasilja in posebej črnogorskim žrtvam, je danes sporočil predsednik vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč Jože Dežman, ki je dejanje označil za mazaško akcijo.

Kot je razvidno iz fotografije, so neznanci k napisu "Vsem žrtvam vojne in revolucionarnega nasilja", kar je citat iz zakona o vojnih grobiščih, pripisali "Sramotna laž bega SDS". Pripis, ki so ga dodali nekoliko nižje, pa je manj čitljiv.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so bili o dogodku obveščeni v petek in da še zbirajo obvestila, po zbranih ugotovitvah pa bodo ustrezno ukrepali.

Pri postavitvi spomenika so sodelovali organi Republike Slovenije, Občine Kamnik, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je obeležje počastil z vencem in častno stražo, zato Dežman oskrunitev kapelice razume kot napad na Republiko Slovenijo. Kot je zapisal, ima mazaška akcija v Kamniški Bistrici verjetno svoje očete v strupeni propagandi in lažeh, ki jih širijo člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB. Pridružili so se jim tudi drugi ekstremisti, ki so v kamniškem primeru svoj domet pokazali že s sramotenjem Franceta Balantiča, še meni Jože Dežman.

Blagoslovitev kapelice in Parka spomina in opomina v čast žrtvam druge svetovne vojne in povojnega revolucionarnega nasilja je na Kopiščih v Kamniški Bistrici potekala 13. junija.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...