Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Pesmi mojega srca, 2. del

Slovenija | 26.05.2015, 07:41

Kulturno-prosvetno društvo Jurij iz Mozirja je letos pripravilo že 19. srečanje pevskih družin. Drugi del prireditve, na kateri je nastopilo 18 družinskih sestavov iz različnih koncev Slovenije in zamejstva, smo predvajali v oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te.

Kulturno-prosvetno društvo Jurij iz Mozirja je letos pripravilo že 19. srečanje pevskih družin. Drugi del prireditve, na kateri je nastopilo 18 družinskih sestavov iz različnih koncev Slovenije in zamejstva, smo predvajali v oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te.

Bratje in sestre, družine z več otroki, starejši in veliko mladih, je korajžno nastopilo na odru mozirskega kulturnega doma. Predsednik Kulturno-prosvetnega društva Jurij in gonilna sila družinskih srečanj v Mozirju, gospod Jure Repenšek, je za vodilno temo letošnje prireditve izbral pesmi, ki jih družine najraje pojejo.

V oddaji so nastopile sestre Kopinske iz Cirkulan, sestri Apšner iz Mozirja, družina Repenšek iz Mozirja, sestre Jakob iz Zavrha pri Dobrni, družina Vačovnik iz Mozirja, Smrtnikova dekleta z Obirskega na avstrijskem Koroškem, družina Strmšek z Brinjeve gore nad Zrečami, družina Potočnik s Črne na Koroškem in družina Bele iz Zibike.

Vabljeni k poslušanju.

Slovenija, Oddaje
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...