Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Bernard Rožman (foto: https://www.facebook.com/bernard.rozman.dos)
Bernard Rožman

FOTO: Bernard Rožman z ekipo v cilju!

| 10.05.2015, 10:23

V Postojni se zaključuje letošnja ekstremna kolesarska Dirka okoli Slovenije, ki je bila najdaljša doslej. Tekmovalci v različnih kategorijah so namreč morali prevoziti 1250,6 km dolgo progo okrog naše domovine se spopasti s številnimi vzponi, med drugim tudi čez Vršič in vrteti pedala tudi med nevihtami, s katerimi jim je postreglo vreme med letošnjo dirko.

13-ti po vrsti, v kategoriji moških posameznikov, je na cilj pripeljal bogoslovec Bernard Rožman, za katerega sodelovanje na letošnji dirki ni bilo le tekmovanje ampak tudi romanje s čisto določenim ciljem: Dobrih oznanjevalcev Sloveniji.

Bernard je za naš radio povedal, da se odlično počuti in je vesel, ker je celotni ekipi uspel ta podvig. "To je bil velik projekt, glede na odzive ljudi, ki so nas spremljali in nas spodbujali, za kar sem jim zelo hvaležen, mislim da je ta projekt zelo uspel."

Bernard je zahtevno progo Dirke okrog Slovenije prevozil v 60-tih urah. Pravi pa, da vrtenje pedal in lovljenje dobrega rezultata ni bil glavni cilj. "Cilj je bilo neposredno srečevanje z ljudmi in na nek drug način oznanjevati božjo besedo in Kristusa. Pač da gremo med ljudi..."

Sprejemov ob poti ni manjkalo
Sprejemov ob poti ni manjkalo © https://www.facebook.com/bernard.rozman.dos

Bernard in ekipa, iskrene čestitke!

Bernard Rožman
Bernard Rožman © https://www.facebook.com/bernard.rozman.dos

Več najdete na Facebook strani Bernarda Rožmana!

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...