Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Papež redovnicam: Prosite novi svetnici za mir v vaši deželi

Svet | 19.05.2015, 08:52

"Veliko molite za mir." Tako je papež Frančišek spodbudil redovnice iz Svete dežele, ki so se v nedeljo udeležile kanonizacije štirih novih svetnic, med katerimi sta bili dve Palestinki: Marija Križanega Jezusa in Marija Alfonsina Danil Ghattas.

Gre za karmeličanke iz Betlehema in Bližnjega vzhoda ter sestre rožnega venca. Med kratkim srečanjem včeraj dopoldne jim je sveti oče dal nalogo: "Prosite obe novi svetnici za mir v vaši deželi, da bi se prenehala ta neskončna vojna in bi bil mir med narodi."

Spodbudil jih je tudi k molitvi za preganjane kristjane, ki so bili pregnani s svojih domov in iz svoje dežele. Obenem je opozoril na "terorizem v belih rokavicah", ki prav tako obstaja, četudi je skrit. Na koncu je papež Frančišek skupaj z redovnicami zmolil Zdravamarijo.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...