Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Pahor na dobrodelnem koncertu Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji poudaril pomen solidarnosti

Slovenija | 19.05.2015, 09:06

V Celju se je sinoči odvil dobrodelni koncert Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji. Dogodek je obeležil sklep že sedme istoimenske okoljske-dobrodelne akcije. Častni gost koncerta je bil predsednik republike Borut Pahor, ki je izpostavil, da je solidarnost način življenja.

V dobrodelni akciji so poleg posameznikov sodelovale osnovne in srednje šole, ki so zbirale star papir. Del izkupička od njegove prodaje bo namenjen šoli Piali Ashar Alo, ki jo v vasi Piali pri Kolkati v Indiji vodita zakonca Mojca in Anup Gayen.

Pahor je ob priložnosti povedal, da nas občutek, da nekomu pomagamo plemeniti in dela boljše. Pri tem ni važno, ali poznamo tistega, ki mu pomagamo.

Dejal je, da ga je prevzela idealistična želja Mojce in Anupa, da pomagata otrokom in pustita pečat v državi, ki je hkrati revna, a tudi neizmerno bogata. "Želim, da tudi takrat, ko se vama bo zdelo nemogoče, vztrajata in ostajata zgled za naša ravnanja," jima je še dejal.

Program koncerta so pripravili dijaki in dijakinje I. gimnazije v Celju. Svoje spomine na obisk v Indiji ter misli o pomenu solidarnosti in dobrodelnosti je z zbranimi podelila tudi pokroviteljica akcije Romana Jordan.

Slovenija, Svet
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...