Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Srečanje slovenskih škofov in premierja (foto: Janez Platiše)
Srečanje slovenskih škofov in premierja

Srečanje slovenskih škofov s premierjem Cerarjem

Slovenija | 25.05.2015, 20:25

V Vili Podrožnik v Ljubljani so se srečali slovenski škofje in premier Miro Cerar. Dogodek je bil del priprav pred skorajšnjim Cerarjevim srečanjem s papežem Frančiškom. Premier se bo v Vatikanu mudil v petek, s svetim očetom naj bi govoril tako o dvostranskem sodelovanju kot tudi o perečih problemih mednarodne skupnosti, predvsem o krizah v Siriji, Ukrajini in Severni Afriki ter trpljenju beguncev v Sredozemlju.

Naši škofje in Cerar so na vljudnostnem srečanju pred premierjevim obiskom Vatikana ugotovili, da so odnosi med krajevno Cerkvijo in državo dobri, dogovorili so se tudi za nadaljnji dialog med vlado in Slovensko škofovsko konferenco.

Slovenski škofje na balkonu Vile Podrožnik
Slovenski škofje na balkonu Vile Podrožnik © Janez Platiše

Današnjega srečanja so se udeležili predsednik in podpredsednik Slovenske škofovske konference, novomeški škof Andrej Glavan in celjski škof Stanislav Lipovšek, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl in koprski škof Jurij Bizjak.

Vir: Katoliška Cerkev

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...