Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc

Kardinal Rode s papežem Frančiškom tudi o naravni zakonski zvezi med možem in ženo

Cerkev na Slovenskem | 19.05.2015, 10:37

"V petek, 8. maja, je papež Frančišek v zasebni knjižnici Apostolske palače sprejel v avdienco kardinala Franca Rodeta. V pogovoru sta se dotaknila pomembnih tem iz življenja Cerkve po svetu in v Sloveniji," poroča katoliški tednik Družina.

Po poročanju tednika Družina je kardinal svetemu očetu predstavil stanje nekaterih pobud za beatifikacijo, med njimi tudi Božjega služabnika škofa Janeza Frančiška Gnidovca in izrazil upanje, da se bo postopek kmalu uspešno končal.

Kardinal Rode se je papežu zahvalil za imenovanje novih škofov v Ljubljani in Mariboru in mu predstavil verski in družbeni utrip v domovini. "Papež Frančišek je kardinalovim besedam z zanimanjem prisluhnil in pozdravil pogum slovenskih kristjanov, ki se borijo za naravno zakonsko zvezo med možem in ženo in se zavzemajo za pravice otroka do očeta in matere," še o srečanju papeža Frančiška in kardinala Franca Rodeta poroča katoliški tednik Družina.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.