Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Fantje s Preske (foto: Vesna Sever Borovnik)
Fantje s Preske

Pevske družine

| 20.04.2015, 22:00

Za oddajo iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo izbrali nekaj posnetkov skupin, ki ohranjajo tradicijo družinskega petja.

Te smo posneli na različnih koncertnih odrih in prireditvenih prostorih. Že tradicionalno pa se pevske družine predstavljajo tudi na srečanjih v Andražu pri Polzeli in v Mozirju. Ta so pripomogla k ozaveščenosti, da je domača pesem vrednota in da nas bolj kot vse druge oblike umetne glasbene kulture tudi narodnostno določa.

V oddaji so nastopili družina Kovačič iz Nove Gorice, sestre iz Orehovca pod Lisco, družina Jakob iz Podplata pri Šmarju pri Jelšah, sestre Vidovič iz Vildona, Fantje s Preske in Ulagovi iz Zgornje Rečice pri Laškem.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...