Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

1000. oddaja Sobotna iskrica v Šentjakobu ob Savi

Slovenija | 17.04.2015, 08:37

To soboto bo v Šentjakobu ob Savi potekalo Spomladansko srečanje družin Aninega sklada. Srečanju bo roko podala naša otroška oddaja Sobotna iskrica, ki bo prav v soboto prišla do svoje tisoče izvedbe.

Ob obletnicah in okroglih mejnikih se človek zave kako hitro teče čas in koliko lepih spominov se nabere v njegovem teku. Ko smo pred več kot dvajsetimi leti pripravljali našo prvo otroško oddajo, bi se le nasmehnili vsakemu, ki bi Sobotni iskrici napovedal tisoč oddaj, tisoč sobot in prav toliko tednov vmes. Pa se je vendar zgodilo, da začetek sobotnih dopoldnevov v našem programu nagovarja že drugo generacijo poslušalcev. Priznamo, lepo je slišati znane glasove, ki se oglasijo in pripovedujejo kako zdaj že z naraščajem v naročju poslušajo Sobotno iskrico.

Ko gledamo nazaj, smo veseli mnogih srečanj z našimi poslušalci, duhovitih telefonskih klicev, zanimivih gostov, raznovrstnih tem, skupnih priprav na praznovanja in predvsem dobrodelnih Pustnih sobotnih iskric. Ravno pred dnevi smo dobili odmev z misijona Manabondro, ki ste mu s svojimi darovi pomagali letos. Posebni odbor v tem malgaškem kraju že organizira vse priprave na gradnjo šole. Stane Kerin, ki je obiskal misijon, poroča, da so ljudi razdeli po posameznih skupinah in vsaka mora na določen dan prinašati pesek. Pesek za gradnjo. Sodelujejo otroci, učitelji, starši … Ja, za to gre, za sodelovanje!

In prav sodelovanje bo v soboto, 18. aprila, osmislilo naše praznovanje. Tisoča Sobotna iskrica se bo namreč pridružila Aninemu skladu, ki povezuje družine z več otroki in v Šentjakobu ob Savi pripravlja tradicionalno srečanje družin Aninega sklada. Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanjem za starše.

Letošnje srečanje se bo začelo ob devetih s tisočo Sobotno iskrico, ki bo predstavila utrip Aninega sklada in pesem nekaterih družin. Vabimo vas, da si v živo pogledate kako nastaja naša oddaja in kako živahen je utrip Aninega sklada.

V soboto torej ob devetih dopoldan vabljeni v Šentjakob ob Savi. Tisoča sobotna iskrica in Spomladansko srečanje družin Aninega sklada bosta v vsakem vremenu. Poskrbljeno je za šotor, dobra volja bo na suhem.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...