Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec

Cerkev na Kubi se veseli papeževega jesenskega obiska

Svet | 24.04.2015, 00:45

Cerkev na Kubi je z velikim veseljem sprejela novico, da bo septembra državo obiskal papež Frančišek. Pred njim sta se na otoku mudila že njegova predhodnika, sveti Janez Pavel II. leta 1998 in Benedikt XVI. leta 2012.

"V ta obisk polagamo mnoge upe," je zatrdil tajnik Kubanske škofovske konference, msgr. Jose Felix Garcia. Kot je dodal, kubanski verniki zelo cenijo papeža. "Izžareva neko posebno simpatijo, zahvaljujoč dobroti in preprostosti, ki zaznamujeta stil njegovega pontifikata." Spomnil je, da smo že lahko videli, kako papež na konfliktnih območjih, na primer v Sveti deželi, zelo neposredno sledi Kristusovemu evangeliju in vztraja pri iskanju rešitev sporov prek dialoga.

Tiskovni predstavnik nadškofije Havana Orlando Marquez je poudaril, da bo papež s pastoralnim obiskom podprl kubansko Cerkve pri stalni zavzetosti za mir in skupno dobro. Kot je dodal, ima država velik privilegij, saj bo sprejela kar tri papeže.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...