Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež z gabonskimi škofi (foto: OSS ROM)
Papež z gabonskimi škofi

Papež škofom iz Gabona: Dvignite glas za zaščito človeške osebe

Svet | 21.04.2015, 00:45

Na obisku ad limina apostolorum se ta teden mudijo škofje iz Gabona. Včeraj so se v Vatikanu srečali s papežem Frančiškom, ki jih je pozval, naj dvignejo glas za zaščito človeške osebe in svetosti življenja. Spodbudil jih je k posebni skrbi za mlade, da se bodo znali postaviti po robu ideologijam, sektam, utvaram lažne posvetnosti in slepilom materialnega bogastva.

Sveti oče je spomnil, da je bila Cerkev v Gabonu ustanovljena pred 170 leti, ob tem je omenil misijonarje in prve kristjane v tej afriški državi. Poudaril je pomen občestva in bratstva, ki lahko zavarujeta pred nevarnostmi diskriminatornih plemenskih in etničnih presoj, nasprotnih evangeliju. Kot je opozoril gabonske škofe, se je z bratskim sodelovanjem mogoče soočati z izzivi in delati za skupno dobro vse družbe.

Papežu Frančišku se zdi dobro, da katoliške vzgojno-izobraževalne ustanove v Gabonu nadaljujejo z vlaganjem v človeka, pri čemer naj dajejo prednost najrevnejšim.

V letu posvečenega življenja je povabil h konstruktivnemu dialogu in stalnemu sodelovanju s posvečenimi osebami. A to dvoje je po besedah svetega očeta pomembno tudi v odnosu s številnimi vernimi laiki, ki so na različnih ravneh vključeni v življenje lokalnih skupnosti.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...