Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Športno srečanje študentov katoliških domov

Cerkev na Slovenskem | 16.04.2015, 08:17 Nataša Ličen

V telovadnici Zavoda sv. Stanislava se bo danes odvijalo športno srečanje študentov katoliških domov, zbrali se bodo študenti iz devetih domov, iz Kopra, Maribora in Ljubljane. Olimpijada katoliških študentskih domov je športno družabni dogodek, na katerem je priložnost za športno tekmovanje in obenem za druženje študentov, ki domujejo v različnih katoliških študentskih domovih, srečujejo pa se tudi v Stični, na Kaprijah, oratorijih in drugod.

Študenti se med seboj pomerijo v košarki, odbojki, nogometu in namiznem tenisu. Letos sodeluje 23 ekip, od tega 14 ženskih in 13 moških. Kar devet ženskih ekip se bo pomerilo v odbojki.

Koordinacija in organizacija olimpijade je vsa leta v rokah študentov Študentskega doma Janeza F. Gnidovca. Za letošnji nemoten potek sta poskrbela študenta računalništva Jošt Rovtarja in absolvent strojništva Blaž Čadež. Vsak študentski dom, ki sodeluje, prevzame eno od nalog. Tako študenti poskrbijo za celotno organizacijo tekem, pripravo priznanj, oblikovanje olimpijskega grba in olimpijske zastave, pripravo kratkega uvodnega programa in manjšo pogostitev.

Športni dogodek za dober namen
Športni dogodek za dober namen © ARO

Med tekmovanjem je tudi dobrodelni srečelov, zbrana sredstva pa bodo študentke Študentskega doma sv. Elizabete iz Maribora letos namenile sirotam iz sirotišnice v Varešu v Bosni. Otroci iz Vareša konec avgusta za teden dni prihajajo na počitnice v Slovenijo, saj jih študentke, ki so jih pred dvema letoma obiskale v sirotišnici, želijo razveseliti s prijetnim oddihom v Repnjah in Mariboru. Dobitke za srečelov so pomagali zbrati tudi študentje iz Študentskega doma Janeza F. Gnidovca.

Katoliški študentski domovi že zbirajo prijave za bivanje v naslednjem študijskem letu 2015/2016. Več o lokacijah katoliških študentskih domov si lahko pogledate na unipas.si, o prijavah za Študentski dom Janeza F. Gnidovca, ki je organizator olimpijade, pa na jfg.stanislav.si.

Cerkev na Slovenskem
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...