Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Kardinal Filoni znova v Irak

Cerkev po svetu | 27.03.2015, 14:03 Marta Jerebič

Prefekt Kongregacije za evangelizacijo narodov, kardinal Fernando Filoni, bo znova obiskal Irak. S tem papež pred veliko nočjo želi izraziti bližino tamkajšnjim kristjanom, ki so morali zbežati pred Islamsko državo. Sveti oče bližino izraža tudi Nigerijcem, ki so žrtve nasilja skrajne skupine Boko Haram.

Papež Frančišek moli za krščanske družine in druge v Iraku, ki so bili žrtve pregona z lastnih domov in vasi, zlasti v mestu Mosul in na ravnini Ninive, je sporočil tiskovni urad Svetega sedeža, ki dodaja da je papež nenehno zaskrbljen za te družine. Mnoge med njimi so se zatekle v iraško avtonomno regijo Kurdistan. Sveti oče si želi, da bi se od tam lahko vrnile nazaj domov in znova začele živeti na zemlji in v krajih, kjer prebivajo že več stoletij in kjer so spletle odnose dobrega sobivanja z vsemi.

V znamenje bližine, naklonjenosti in v molitveni povezanosti z njimi, bo papež v Irak znova poslal prefekta Kongregacije za evangelizacijo narodov, kardinala Fernanda Filonija, po tem ko jih je prvič obiskal avgusta lani. S seboj bo nesel tudi konkretno papeževo solidarnost, temu pa so se s posebno nabirko pridružile tudi družine iz rimske župnije.

Papež Frančišek s konkretno solidarnostjo izraža bližino še družinam na severu Nigerije, ki so žrtve nasilja skrajne skupine Boko Haram.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...