Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Benedikt XVI. blagoslavlja vernike (foto: p. Robert Bahčič)
Papež Benedikt XVI. blagoslavlja vernike

Benedikt XVI. ni več pri močeh za pisanje daljših del

Papež in Sveti sedež | 27.03.2015, 10:29 Marta Jerebič

Zaslužni papež Benedikt XVI. ni več dovolj pri močeh, da bi zmogel napisati kaj novega, je povedal njegov dolgoletni osebni tajnik nadškof Georg Gänswein.

Za italijansko revijo Oggi je dejal, da je Benedikt XVI. z izdajo knjige Jezus iz Nazareta v treh delih, ki jo je napisal za časa svojega pontifikata, 'končal svoje teološko delo'.

Zaslužni papež po njegovih besedah ostaja duševno živahen in ima 'dober spomin', nima pa dovolj življenjskih moči za daljše delo.

Benedikt XVI. še vedno vztraja pri svojem dnevnem redu: zjutraj mašuje in ob nedeljah pridiga 'brez zapiskov', je sporočil nadškof Gänswein.

Zaslužni papež bere, odgovarja na pisma ter moli, zvečer pogosto igra klavir, je dejal. Benedikt se tudi redno sprehaja po vatikanskih vrtovih, vendar zdaj pri tem po nasvetu svojega zdravnika uporablja hojico.

Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...