Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Kigali glavno mesto Ruande (foto: ARO)
Kigali glavno mesto Ruande

Zasedanje ruandskih škofov tudi v znamenju boja proti lakoti

Svet | 23.03.2015, 19:35

Ruandska škofovska konferenca je imela prejšnji teden prvo letošnje plenarno zasedanje. Škofje so med drugim govorili o pomembni vlogi obdelovanja zemlje, ki je v lasti krajevne Cerkve, pri soočanju s pomanjkanjem hrane in podhranjenostjo prebivalcev. Tako se želijo odzvati tudi na papeževo povabilo k večjemu prizadevanju na področju boja proti lakoti.

Ruandski škofje so prav tako razpravljali o praznovanju različnih obletnic, ki se bližajo. Ena takšnih je 25. obletnica obiska papeža Janeza Pavla II. v državi. Tega dogodka se bodo spomnili septembra. V ospredju so bile tudi priprave na praznovanje stoletnice posvečenja prvih ruandskih duhovnikov leta 2017. Cerkev v Ruandi želi prav tako zaznamovati 50-letnico koncilskega dekreta o evangelizaciji Ad Gentes.

Plenarnega zasedanja se je udeležil tudi apostolski nuncij v tej državi Luciano Russo, ki je med drugim spregovoril o letu posvečenega življenja. Beseda je tekla še o narodnem tednu katoliške vzgoje, ki bo junija letos v eni od ruandskih škofij.

Na prihodnje plenarno zasedanje Ruandske škofovske konference bodo prišli tudi anglikanski škofje ter se pridružili pogovorom o družini in pospeševanju miru v državi.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...