Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Papežev program obiska v Neaplju in Pompejih

Papež in Sveti sedež | 04.03.2015, 07:52 Marta Jerebič

Papež Frančišek bo v soboto, 21. marca, obiskal Pompeje in Neapelj. Sveti sedež je včeraj objavil uradni program pastoralnega obiska.

Sveti oče bo iz Vatikana odpotoval s helikopterjem ob 7. uri zjutraj. Najprej se bo zaustavil v Pompejih, kjer bo molil v tamkajšnjem Marijinem svetišču. Nato bo odšel v Neapelj, kjer se bo ob 9.30 srečal s prebivalstvom mestne četrti Scampia. Dogodek bo potekalo na Trgu Janeza Pavla II.

Ob 11. uri je na Trgu plebiscita v središču Neaplja na programu sveta maša. Papež bo nato obiskal neapeljski zapor in tam kosil s skupino zapornikov. Ob 15. uri bo na vrsti srečanje z duhovniki, redovniki in redovnicami ter stalnimi diakoni. Potekalo bo v stolnici, kjer bo papež najprej počastil relikvije sv. Januarija.

Popoldne sta na programu še dve srečanji: z bolniki in mladimi. V Vatikan naj bi se papež Frančišek predvidoma vrnil ob 19. uri.

Papež in Sveti sedež
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...