Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Za SDM v Krakovu že 300.000 prijav iz tujine

Cerkev po svetu | 03.03.2015, 07:36 Marta Jerebič

Za svetovni dan mladih, ki bo konec julija prihodnje leto v Krakovu na Poljskem, se je po podatkih organizatorjev doslej prijavilo že več kot 300.000 mladih iz tujine, od tega 200.000 iz Italije, 80.000 iz Francije, 16.000 iz Nemčije ter približno 10.000 iz Ukrajine, s Slovaške in iz ZDA, poroča spletni portal tednika Družina.

Uvodna prireditev in prvo srečanje s papežem naj bi po besedah krakovskega nadškofa, kardinala Stanislawa Dziwisza, pripravili v največjem krakovskem parku Blonia, bogoslužje s svetim očetom pa bi kardinal rad obhajal v predmestju Brzegi, ki je približno 15 km oddaljeno od središča Krakova. Tam je namreč na 200 hektarjev veliki površini dovolj prostora za več kot milijon mladih, ki jih pričakujejo ob tej priložnosti.

Končna odločitev o prizorišču svete maše s papežem Frančiškom zaenkrat še ni bila sprejeta. Park Blonia je precej manjši od zemljišča v Brzegih, saj meri »le« 48 hektarov.

Poljska že drugič pripravlja svetovno srečanje katoliške mladine. Leta 1991 je mlade romarje gostilo tamkajšnje Marijino romarsko središče Čenstohova.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...