Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Pri peti postaji križevega pota v Marienthalu (foto: Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu)
Pri peti postaji križevega pota v Marienthalu

Postno romanje frankfurtskih rojakov

| 26.03.2015, 13:52 Matjaž Merljak

Tudi v letošnjem postnem času smo v frankfurtski slovenski župniji imeli postno romanje v romarsko središče škofije Limburg, v Marienthal pri Rüdesheimu, nedaleč od velike rečne poti reke Rajne.

15. marca 2015, na 4. postno nedeljo, smo imeli tam popoldansko pobožnost križevega pota, nato pa še nedeljsko mašo. Tudi priložnost za velikonočno spoved je bila, saj je bil med nami lazarist iz Ljubljane p. Leopold Valant, ki nas je nagovoril tudi med mašno daritvijo.

Letošnji romarski dan je bil kar precej mrzel in oblačen, a brez padavin. Kljub temu pa se nas je letos zbralo kar lepo število, skoraj 70 nas je bilo. Večinoma smo prišli iz Frankfurta, Wiesbadna in Mainza, pa tudi iz oddaljenega Westerwalda (to je del področja med Limburgom in Kölnom).

Molitev križevega pota se je prevesila v drugo polovico
Molitev križevega pota se je prevesila v drugo polovico © Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu

Po maši smo se zbrali še k malici v tamkajšnji romarski dvorani. V prijetnem pogovoru je ura ali še nekaj več hitro minila, ko smo se odpravili vsak proti svojemu domu. Seveda je to bilo že mraku in temi, a prav gotovo v zadovoljstvu lepe postne in duhovno bogate nedelje.

Med mašo v cerkvi v Marienthalu
Med mašo v cerkvi v Marienthalu © Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu

Že po tihi nedelji pa se je marsikdo odpravil domov proti Sloveniji, kjer bo preživel velikonočne praznike ali pa ostal doma tudi daljši čas.

Stara mama in vnuk sta bila prvikrat v Marienthalu
Stara mama in vnuk sta bila prvikrat v Marienthalu © Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...