Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Koroška poje 2015 v znamenju žena

| 06.03.2015, 09:36 Matjaž Merljak

Krščanska kulturna zveza KKZ tudi letos vabi na osrednji koncert Koroška poje v Dom glasbe v Celovcu. Letošnji bo potekal v nedeljo, 8. marca 2015, na mednarodni dan žena in ga bodo zato posvetili ženskam.

KKZ koncerte Koroška poje pripravlja že od leta 1972 naprej. Ta vsakoletna pevska revija na nek način naznanja pomlad in z njo Slovenci na poseben način izpovedujejo svoje kulturno ustvarjanje.

Tokrat se bodo pri KKZ s koncertom poklonili vsem ženskam - ustvarjalkam na pevskem, glasbenem, literarnem in likovnem področju.

Obiskovalci bodo videli in slišali, kako pester, raznolik in očarljiv je ženski pogled na svet, kako zavzeto je njihovo umetniško in kulturno ustvarjanje in kako s svojim delovanjem (so)oblikujejo svoj čas.

Skozi spored bodo spoznavali ženske kot pesnice, skladateljice, prirejevalke ljudskih pesmi, zborovodkinje, pevke, likovne umetnice in moderatorke. Prisluhnili bodo njihovim melodijam in besedam, odprl se jim bo ženski pogled na svet in življenje.

Nastopajo:

  • Mešani pevski zbor Podjuna, Pliberk
  • Singgemeinschaft Oisternig, Bistrica na Zilji
  • Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem Mengeš, Slovenija
  • Moški zbor Štmaver, Italija
  • Bernarda Fink, mezzosopran
  • Ženski pevski zbor Rož , Št. Jakob
  • Ženski pevski zbor Trta, Žitara vas
  • Sonus-Trio, Bistrica/Globasnica
Koroška poje 2015 na dan žena
Koroška poje 2015 na dan žena © KKZ
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...