Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Skavti (foto: Rok Rakun)
Skavti

Slovenski skavti praznujejo 25 let

Slovenija | 31.03.2015, 12:56 Marjana Debevec

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje 25. obletnico delovanja v Sloveniji. Slovesno sveto mašo bo ob 18.30 v ljubljanski stolnici daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Takole so nam zapisali: „V letošnjem letu naša organizacija praznuje 25 let. Naša velika skavtska družina se je skozi vsa leta širila in krepila, skupaj smo rasli, trudimo se živeti obljubo in puščati koristno sled v svetu.

Skavtinje in skavti živimo obljubo že 25 let. To je sporočilo na dan 31. 3. 2015, ko mineva natanko 25 let od naše ustanovitve.

Gre za praznik tega, da smo obljubili. V času, ko je tako težko, karkoli obljubiti, skavti še vedno obljubljamo zvestobo Bogu in domovini. Obljuba je nekaj, kar imaš v sebi, tudi ko si brez rutke in kroja. Skavtstvo z obljubo in zakoni nam pomeni način krščanskega življenja v svetu.

Več kot 820 voditeljev aktivno sooblikuje družbo – vzgajamo za aktivno participacijo in odgovorno državljanstvo. S svojim znanjem in delom bogatimo družbo ter puščamo edinstveno sled v svetu. Dajemo priložnost mladim, da razvijejo svoje talente.

Skavti
Skavti © Rok Rakun

Praznujemo! Dovolite, da z vami delimo srečo ob 25-letnici našega delovanja. Več kot aktivnih 4500 članov nas druži skavtska obljuba – in veselje, da smo del nečesa velikega. Nečesa, zaradi je naš svet boljši.

Na obletnico ustanovitve, v torek, 31. 3. 2015, ob 18.30 se bomo zbrali v ljubljanski stolnici in se zahvalili Bogu za varstvo ter priporočili za prihodnje poti. Mašo bo vodil ljubljanski nadškof, msgr. Stanislav Zore. Maša poteka na dan, ko mineva natančno 25 let od naše ustanovitve. Veseli smo, da lahko z dobrimi deli in služenjem družbi aktivno oblikujemo slovensko in mednarodno stvarnost.

Vabljeni so vsi skavtski voditelji, sedanji in nekdanji, in številni drugi. Zagotavljamo, da bo pozitivna vibracija nosila oranžno barvo, barvo kranjske lilije.“

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...