Alen SalihovićAlen Salihović

Začenja se zbiranje podpisov v podporo referendumu Za otroke gre!

Slovenija | 23.03.2015, 00:20 Marjana Debevec

Koalicija za otroke gre bo danes začela zbirati podpise v podporo referendumu, ki naj bi preprečil uveljavite zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Njihove napore za ohranitev družine so podprli slovenski škofje, pa tudi Konferenca redovnih ustanov Slovenije.

K podpori družini vabijo slovenski škofje, ki so prepričani, da gre za zelo pomembne, zgodovinske trenutke, s kakršnimi se kot Katoliška skupnost v samostojni Sloveniji še nismo soočili. Slovenski škofje zato vse vernike vabijo k osebni in skupni molitvi za naše družine in zdravo pamet. Hkrati vabijo, da se že jutri, oz. čim prej v prihodnjih dneh, oglasimo na upravnih enotah oz. krajevnih uradih ter z oddajo svojega podpisa izrazimo podporo referendumu, na katerem bomo lahko zaščitili vrednoto zakonske zveze in pravice otrok.

Tudi redovniki in redovnice v Sloveniji z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje okrog definicije družine. V izjavi za javnost so zapisali, da se tudi oni čutijo odgovorne za slovenski narod. Spoštujejo namreč dostojanstvo človeka in družine, ki jo po naravnem in Božjem pravu sestavljajo oče, mati in otroci.

Zato velja vsa naša podpora vsem tistim organizacijam in posameznikom, ki si prizadevajo za ohranitev vrednote družine, se zavzemajo za pravice otrok“, so zapisali na Konferenci redovnih ustanov Slovenije.

V času referendumske kampanje in zbiranja podpisov vse kristjane vabijo k molitvi, da bi se zavedli odgovornosti za prihodnost našega naroda ter za vrednoto družine; vabijo k podpisu za razpis referenduma in na dan referenduma vabijo k udeležbi, da se državljanke in državljani izrečejo proti predlaganemu zakonu, ki želi razvrednotiti obče veljavno vrednoto družine. Hkrati redovniki in redovnice obljubljajo svojo molitev za moč, pogum in razsvetljenje naših voditeljev in vsega slovenskega naroda.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...