Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:11

Neža petkovemu večeru dodala piko na i

Koncert Neže Bračun Nessy
Foto © Andrej Šinko

V Petkovem zabavnem večeru se je tokrat predstavila Neža Bračun Nessy in dodala dnevu piko na i. Predstavila je svojo prvo zgoščenko Seznam želja. Prijetna zasedba, ki so jo poleg Neže sestavljali njen glasbeni producent in zaročenec Damjan Pančur, tolkalec Klemen Markelj in klaviaturist Marko Volk.

Večer smo prepletali z besedo in glasbo, ki nagovarja s prijetnimi besedili in pridihom conutryja. „Na začetku sva želela pisati in ustvarjati v angleščini, saj ta zvrst, ki nama je všeč, prihaja iz Amerike, a potem sva se odločila za slovenščino,“ pravi Neža, ki v eni od pesmi poje tudi o ameriških sanjah, ki so v resnici veliko manj bleščeče, kot si predstavljava. Vesela sta, da sta našla svoje mesto v slovenskem glasbenem prostoru, da imata svojo publiko in upata, da je bo vedno več. V svoji glasbeni šoli skrbita tudi za podmladek in upata, da bodo mladi talenti lahko našli svoj prostor pod nebom.

Potem ko smo si in si še vedno prepevamo Piko na i, se v teh dneh po radijskih postajah sliši Pod svobodnim soncem, duet, ki je v resnici zelo osebnoizpoveden.

Glasba, ki je v Petkov zabavni večer prinesla veliko lepega, daje dobre upe, da slovenska popularna glasba ne spi in da se rojevajo prijetne pesmi. Vabljeni k poslušanju posnetka Petkovega zabavnega večera.


Ne spreglejte: