Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Glej, Luč 2015 (foto: glejluc.si)
Glej, Luč 2015

Utrip Cerkve je predstavil seminar Glej, Luč

| 23.01.2015, 08:15 Matjaž Merljak

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v ponedeljek, 26. januarja 2015, potekalo prvo od petih srečanj letošnjega seminarja Glej, Luč. Potekalo bo še štiri naslednje ponedeljke. Cilj je: doživeti osebno izkušnjo Boga. Več so nam povedali gostje v oddaji Utrip Cerkve na Slovenskem.

Seminar želi ljudem predstaviti neposredno izkušnjo Boga, ki živi in spreminja življenja posameznikov.

Srečanja bodo potekala med 18.00 in 20.45. Sestavljena bodo iz slavljenja, predavanj, pričevanj, odgovorov na vprašanja in karizmatične molitve. Na četrtem srečanju bo tudi molitev za izlitje Sv. Duha.

Jan Giacomelli, Mojca Giacomelli in Janez Cerkovnik
Jan Giacomelli, Mojca Giacomelli in Janez Cerkovnik © Matjaž Merljak
Organizatorji seminar namenjajo vsakomur: tako tistim, ki so iskalci kot tistim, ki so krščeni in so prejeli kakšnega od zakramentov do tistih, ki že živijo iz vere.

Na vsakem srečanju so organizirali tudi varstvo otrok, možnost bo tudi za pogovor ali spoved. Med enim in drugim srečanjem pa bo ta možnost v centru Živi na polno na Kongresnem trgu v Ljubljani. Pripravili so tudi priročnik za delo doma.

Udeležba je brezplačna, veseli bodo prostovoljnih prispevkov, za srečanja se ni potrebno predhodno prijaviti.

Tematike posameznih srečanj: Božja ljubezen, Novo življenje, Božji dar odrešenje, Izlitje Svetega Duha in Rast v veri. Več informacij najdete na posebni spletni strani.

Glej, Luč 2015 - program
Glej, Luč 2015 - program © glejluc.si

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...