Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Pri Frančišku osebje Inšpektorata za javno varnost v Vatikanu

Svet | 22.01.2015, 19:39

S papežem Frančiškom so se danes sestali zaposleni pri Inšpektoratu za javno varnost v Vatikanu ter ostalo osebje državne policije. Sveti oče se jim je zahvalil za njihovo vsakodnevno delo, ki ga opravljajo profesionalno in predano. Kot je dejal, imamo ob začetku novega leta veliko pričakovanj in upov. Na obzorju pa vidimo tudi sence in nevarnosti, ki človeštvu povzročajo zaskrbljenost.

"Kot kristjani smo poklicani, da ne izgubimo duha in ne obupamo. Naše upanje sloni na neomajni skali: Božji ljubezni, ki se je razodela in darovala v Jezusu Kristusu, našem Gospodu," je zatrdil papež. Spomnil je na tolažilne besede apostola Pavla: "Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni? Mar stiska ali nadloga, preganjanje ali lakota, nagota ali nevarnost ali meč? Toda v vseh teh preizkušnjah zmagujemo po njem, ki nas je vzljubil" (Rim 8,35.37).

Papež Frančišek je zbranim na avdienci še dejal, da je njihovo delo povezano s človeškimi in krščanskimi vrednotami. Njihova naloga je varovati in nadzorovati kraje, ki so zelo velike vrednosti za vero in življenje milijonov romarjev. Mnoge osebe, ki prihajajo obiskat srce krščanskega Rima, se neredko obrnejo ravno nanje. "Naj ob vaši navzočnosti in skrbi vsak čuti, da se mu pomaga in je varovan," je dejal papež in pripomnil, kako "smo vsi poklicani biti varuhi svojega bližnjega". Gospod nas bo vprašal glede "odgovornosti, ki nam je bila zaupana", glede "dobrega ali slabega, ki smo ga storili svojemu bližnjemu".

Ob koncu nagovora se je papež ozrl še k Mariji: "Prosimo materinsko zaščito Device Marije na začetku tega novega leta. Izročimo ji vsako skrb in upanje, da bi v vseh življenjskih okoliščinah lahko ljubili, se veselili in živeli v veri v Božjega Sina, ki je za nas postal človek."

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...