Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Papež pozval k miru v Nigeriji

Svet | 22.01.2015, 11:42

Papež Frančišek je ob sklepu splošne sredine avdience pozval k skupni molitvi za žrtve dogodkov, do katerih je prišlo v teh zadnjih dneh v afriški državi Nigeriji.

Izvršene so bile brutalnosti do kristjanov, otrok in cerkva, je spomnil papež. "Prosimo Gospoda za dar sprave in miru, da versko čustvo ne bi nikoli več bilo vzrok za nasilje, nadvladovanje in uničenje," je dejal papež.

"Ne more se vojskovati v imenu Boga!" je poudaril in izrazil željo, da bi se čim prej vzpostavilo ozračje vzajemnega spoštovanja in mirnega sobivanja za dobro vseh. Zatem je skupaj z zbranimi verniki v Avli Pavla VI. še zmolil Zdravamarijo za ljudi v Nigeriji.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...