Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Potrebno je življenje v Kristusu

Slovenija | 20.01.2015, 15:57

V sklopu molitvene osmine za edinost kristjanov je v nedeljo, 18. januarja 2015, v murskosoboški stolnici sv. Nikolaja potekalo ekumensko molitveno srečanje. Bogoslužja so se udeležili številni verniki in skupaj z duhovniki in škofoma molili za povezanost kristjanov, piše na spletni strani škofije Murska Sobota.

Po skupni molitvi, ki sta jo imela stolni župnik Goran Kuhar in mag. Leon Novak, evangeličanski duhovnik v Murski Soboti, so navzoči prisluhnili evangeljskemu odlomku o Jezusu in Samarijanki. Ta odlomek je vodilo letošnjega tedna za edinost kristjanov, ki poteka pod geslom "Daj mi piti." Jn 4,7. Božjo besedo je prebral pastor binkoštne cerkve v Murski Soboti Andrej Bojnec. V nadaljevanju sta navzoče nagovorila oba škofa.

Murskosoboški škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf je izpostavil: "Čeprav se zdi, da je svet vedno bolj razdeljen zaradi nestrpnosti in terorja, mi spoznavamo in verujemo, da je naša vera v Jezusa Kristusa kot pretok Žive vode, ki tudi po naših molitvah teče na rane tega sveta in jih hladi in blaži. Vendar potrebno je več kot samo spoznanje vere." Ob tem je poudaril: "Potrebno je življenje v Kristusu. Vera ni nauk. Vera je biti v Kristusu, s Kristusom in v Kristusu. Sveti Duh je Živa voda, ki nas potopi v Kristusa, ki nam daje svoje Življenje." Navzoče je povabil, naj se pogosto priporočajo Svetemu Duhu.

Škof Evangeličanske cerkve Geza Filo je v nagovoru izpostavil, da "nihče na svetu nima take vesele novice, kot jo ima krščanstvo: da je nekdo umrl in vstal od mrtvih in nam pridobil odpuščanje grehov in večno življenje." Poudaril je: "Cerkev je sicer že ena po svoji duši, ker jo Sveti Duh združuje." "Potrebno je iti skozi Samarijo!" je večkrat spomnil in izpostavil: "Zbrani smo okrog vodnjaka, iz katerega črpamo svežo vodo, ki nas odžeja. To je živa voda, ki jo Jezus daje vsem. To je voda, ki poteši žejo in daje, da zacveti puščava, po kateri dan za dnem hodimo drug z drugim in ne eden mimo drugega." Ob koncu nagovora je evangeličanski škof povabil: "Kristjani različnih Cerkva smo povabljeni, da v različnosti skupaj hodimo naproti edinosti."

Združeni v molitvi so navzoči ob prebranih odlomkih Svetega pisma s pesmijo in molitvijo naredili korak k edinosti vseh kristjanov. Ob sklepu sta oba škofa skupaj podelila blagoslov vsem navzočim.

Vir: Škofija Murska Sobota

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...