Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Nova knjiga prinaša življenjsko zgodbo predsednice NSi

Slovenija | 20.12.2014, 10:50

Stranka NSi je v sodelovanju z Inštitutom dr. Janeza Evangelista Kreka v galeriji Družina predstavila novo knjigo z naslovom Ljudmila Novak v očeh drugih, v kateri je avtorica in urednica Marija Wiedner strnila misli več kot 90 posameznikov o življenjski zgodbi predsednice NSi Novakove.

O Novakovi pišejo prijateljice, sorodniki, sošolci, sodelavci, politični zavezniki in tudi nasprotniki, več kot 90 ljudi, so pojasnili ob predstavitvi knjige. Knjiga prinaša tudi pismo, ki ga je predsednici NSi napisal zdaj že pokojni akademik Jože Trontelj, nekdanji predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Knjiga na skoraj 200 straneh skupaj s fotografijami pripoveduje življenjsko zgodbo Novakove: od rojstva v mariborski porodnišnici, končani osemletki na Zgornji Veliki pri Mariji Snežni v Slovenskih goricah in gimnaziji v Mariboru, študentskih letih v Ljubljani, prvi službi v Murski Soboti, družini, politiki, moravški županji, evroposlanki, ministrici, poslanki v državnem zboru, srečanju z evropskimi poslanci do predsednice NSi.

Novakova se je na predstavitvi zahvalila vsem, ki so sodelovali pri nastajanju knjige, to je od sošolcev iz osnovne in srednje šole ter s fakultete, prijateljev iz mladih let, do sodelavcev na različnih področjih, sosedov. "Te zgodbe sem prebrala in marsikaj na novo izvedela, kako so me drugi doživljali. Knjigo sem z veseljem prebrala in upam, da jo bodo ljudje z veseljem vzeli v roke," je za STA dejala Novakova.

Slovenija, Politika
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...