Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Koledniki na Radiu Ognjišče (foto: ARO)
Koledniki na Radiu Ognjišče

Trikraljevska akcija: „Naše veselje za srečo drugih!“

Slovenija | 26.12.2014, 11:38 Tone Gorjup

Misijonsko središče Slovenije tudi letos organizira Trikraljevsko oziroma koledniško akcijo, ki se tradicionalno začenja na god sv. Štefana in končuje na praznik Treh krajev. V njej tudi tokrat sodeluje več kot 300 slovenskih župnij z namenom, da pomagajo pri uresničitvi projektov naših misijonarjev. Akcija poteka pod geslom: Naše veselje za srečo drugih.

Kot nam je povedal ravnatelj Misijonskega središča Stane Kerin, letos zbirajo sredstva za šolo na Madagaskarju v misijonu, ki ga vodi Janez Krmelj, za rehabilitacijski center za odvisnike v Ukrajini, kjer deluje misijonar Tomaž Mavrič, za srednjo šolo v misijonu Toneta Kerina na Madagaskarju in za šolski center v Etiopiji, kjer so slovenski salezijanci. Lani so s trikraljevsko akcijo v slovenskih župnijah zbrali skoraj 363 tisoč evrov. Tudi letos pričakujejo, da bodo lahko z zbranimi sredstvi uresničili zastavljene načrte. Stane Kerin ob tem razmišlja takole:

Vse nas je Bog obiskal po svojem ljubljenem Sinu. Tako nas je vse povezal kot svoje otroke v brate in sestre. Vsi smo torej ena družina in odgovorni drug za drugega. Vsi moramo torej sodelovati med seboj, da nam je vsem vsak dan lepše. Vsi torej lahko gradimo božje kraljestvo po vsem svetu.

Vsi tako postanemo Trije kralji, ki sami iščejo Gospoda, ko ga najdejo, ga obdarujejo in potem veselo sporočilo ponesejo naprej.

Vsem nam ni dano, da bi šli po svetu – naši misijonarji pa so odšli. Oni so naše podaljšane roke. Zato lahko preko njih pokažemo, da nas je Jezus spremenil in povezal, da smo tudi mi modri dobrotniki.

Z veseljem torej podprite Trikraljevsko akcijo, ki z zbranimi darovi omogoča našim misijonarjem, da rešujejo življenja, gradijo šole, ambulante …

V imenu naših misijonarjev, ki so presrečni, da lahko gradijo tako potrebne objekte za otroke in mladino, se vam iskreno zahvaljujemo.

V imenu vseh otrok, ki zaradi vaše vztrajnosti in požrtvovalnosti dobivajo nasmeh na obraz in iskre v očeh, pa vam kličemo: “Bog vam povrni in tudi vas blagoslavljaj!”Naj vas vodi geslo: “Naše veselje za srečo drugih!” še dodaja ravnatelj Misijonskega središča Stane Kerin:

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Sociala
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...