Blaž LesnikBlaž Lesnik
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Božično drevo v Vatikanu (foto: p. Robert Bahčič)
Božično drevo v Vatikanu

Papež: Jaslice in božično drevo sporočajo luč, upanje in ljubezen

Papež in Sveti sedež | 19.12.2014, 14:37 Marta Jerebič

Na trgu sv. Petra bodo popoldne slovesno prižgali lučke na letošnjem božičnem drevesu. To prihaja iz italijanske pokrajine Kalabrije in je nekaj posebnega: gre namreč za drevo z dvema skupaj zraščenima debloma.

Na slovesnosti, ki se bo začela ob 16.30, bodo odkrili tudi jaslice, ki bodo obiskovalce popeljale v svet italijanske opere.

Kulisa za uprizoritev Jezusovega rojstva je namreč scenska podoba opere Ljubezenski napoj Gaetana Donizettija. Jaslice so dar zasebne ustanove iz Verone, ki spodbuja uprizarjanje opernih predstav in koncertov v tamkajšnji areni, imenujejo pa se »Jaslice v operi«. Postavitev sestavlja 25 figur iz rdeče gline v naravni velikosti.

Papež Frančišek je delegaciji iz Kalabrije in Verone v avdienco sprejel že dopoldne.

»Jaslice in božično drevo se dotikata src vseh, tudi tistih, ki ne verujejo, saj govorita o bratstvu, intimnosti in prijateljstvu; ljudi našega časa kličeta k vnovičnemu odkritju lepote preprostosti, medsebojne delitve in solidarnosti. Sta povabilo k edinosti, slogi in miru. Nosita sporočilo luči, upanja in ljubezni,« je dejal papež. 

 

Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...