Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Hlebec (foto: Izidor Šček)
Hlebec

Uprava za varno hrano objavila ugotovitve nadzora pekarn

| 16.12.2014, 03:10

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki spada pod okrilje Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, je včeraj pozno popoldne, na spletni strani, objavila seznam skoraj pekarn, v katerih je v nočeh iz 4. na 5. in iz 5. na 6. december izvedla poostren nadzor.

Iz seznama je razvidno, da so inšpektorji brezhibno stanje ugotovili le v 15 pregledanih pekarnah, v vseh ostalih primerih pa so ugotovili nepravilnosti.

Miši in zapredki v moki

Poleg manjših nepravilnosti posebej bode v oči dejstvo, da so inšpektorji pogosto ugotavljali neustrezno higijensko stanje v skladišču, neustrezno ravnanje z živili v obratu, v nekaterih primerih pa so našli tudi plesnive stene in strope, umazana tla, iztrebke glodavcev in poginule miši v vabah ter celo zapredke insektov v vrečah za moko.

Na podlagi ugotovljenih neskladnosti so inšpektorji v 24 primerih izdali ureditvene odločbe in v devetih primerih izrekli opozorila, s katerimi so odredili odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Na podlagi ugotovljenega stanja so uvedli skupaj 29 prekrškovnih postopkov.

Z nadzorom pekarstva bodo nadaljevali

Skupaj so inšpektorji pregledali 47 pekarn ter eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov. Ugotovitve kažejo, da je stopnja neskladnosti na tem področju še vedno visoka, zato bo uprava za varno hrano to dejavnost še naprej obravnavala kot dejavnost večjega tveganja. Prav tako je omenjena dejavnost še vedno zelo tvegana z vidika zaposlovanja na črno.

Seznam pregledanih pekarn in ugotovitve nadzora so dostopne na spletni strani Uprave za varno hrano.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...