Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Voditelj RO Jure Sešek. (foto: Izidor Sešek)
Voditelj RO Jure Sešek.

20 let: Tudi to se zgodi...

| 21.11.2014, 08:05

V današnjih prispevkih brskamo po skritem delu radijskega arhiva, ki ima v sebi tudi take in drugačne napače, pardon, napake. Verjamem, da tudi sami slišite, kako se nam včasih zaplete beseda, kako nas premaga smeh in kaj vse nastane na poti od naše misli, do vašega ušesa. Seveda, vmes je jezik, ki jo lahko mahne po svoje. Radi se izgovorimo na vse, kar lahko zmoti našo pozornost, vedno se želimo opravičiti in zmeraj znova upamo, da se podobni zdrsi ne bodo več dogajali … Pa se! Pokazali vam bomo kje se nam najbolj pogosto zatakne.

Nekajkrat smo se že lotili podobnih razkritij, ki so popestrila kakšno informativno oddajo v bližini novega leta. Posnetki so vedno naleteli na lep odziv. Zato smo se odločili, da jih uvrstimo tudi med vsebino s katero se pripravljamo na okroglo obletnico.

V dveh desetletjih dela se je pred mikrofonom zvrstila tudi množica različnih sogovornikov, načenjali smo zelo raznolike in med seboj različne si teme. Tudi na drugi strani so pogosto poskrbeli za smeh, kakšno nerodnost, ob kateri smo rekli: tole bi si pa veljalo zapomniti! Če smo bili dovolj urni in nismo pozabili na to misel, smo trenutek ujeli in ga shranili. Danes vam jih bomo nekaj pokazali.

Prispevki bodo torej dokaz, da smo tudi radijci iz mesa in krvi. Razbili bomo mit o drobnem človečku, ki iz majhne škatle govori brez napake. Daleč od tega. Težave nam lahko povzročijo številke, rade nam ponagajajo besede, ki koreninijo v tujih jezikih … Ker pravijo, da se človek na napakah uči, vas opozarjamo: prihaja prava učna ura! Prisluhnite posnetkom.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...