Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Kolkor kapljic, tolko let

Slovenija | 11.11.2014, 07:29

Oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla odlomke s prireditve Zajuckaj in zapoj, ki jo je pred mesecem dni pripravil Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU v Ljubljani. Na njej so se oglašale zdravice, napitnice ter pesmi o vinu.

Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU letos praznuje 80 let delovanja. Visok jubilej so 10. oktobra obeležili tudi s prireditvijo Zajuckaj in zapoj.

Na slavnostnem srečanju, ki so ga podnaslovili Kol'kor kaplic, tolko let, so odmevale zdravice, napitnice ter pesmi o vinu. Večer je organizacijsko zasnovala Anja Serec Hodžar, vsebinsko pa dr. Urša Šivic.

V oddajo smo strnili odlomke s slavja, ki so ga oblikovali ljudski pevci iz Globokega pri Brežicah, ljudske pevke Trstenke iz Podlehnika in harmonikarka Elizabeta Božank iz Dobje vasi pri Ravnah na Koroškem.

Vabljeni k poslušanju.

Harmonikarka Elizabeta Božank iz Dobje vasi pri Ravnah na Koroškem
Harmonikarka Elizabeta Božank iz Dobje vasi pri Ravnah na Koroškem © Vesna Sever Borovnik

Slovenija, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...