Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Naocniki za mamico v Slomškovem domu 2014 (foto: Svobodna Slovenija)
Naocniki za mamico v Slomškovem domu 2014

Materinski dan v Slomškovem domu

| 21.11.2014, 11:23 Matjaž Merljak

Kot povsod po Argentini so tudi v Slomškovem domu v Buenos Airesu v nedeljo, 19. oktobra 2014, praznovali materinski dan. Za tednik Svobodna Slovenija je poročilo poslala Alenka Prijatelj.

Praznovanje smo začeli s sv. mašo, med katero smo se spomnili vseh živih in pokojnih mamic in starih mamic in se jim zahvalili za vse, kar smo od njih prejeli z molitvijo. Za to priložnost je med sv. mašo pela in igrala na inštrumente mladina. V njihovem imenu je pozdravila vse mamice in stare mame Miki Bokalič, se jim zahvalila za vso ljubezen in skrb, ki jo vsak dan izkazujejo svojim dragim. Nato je mladina pogostila vse navzoče s kavo in torto.

Sledila je kratka proslava, ki jo je pripravil voditelj Slomškove šole Marcelo Brula. Med šolskimi papirji g. Franceta Vitriha je hči Monika odkrila dosti lepih starih igric in vse to prinesla v Slomškovo šolo. Kaj naj bi bilo lepšega. kot zopet postaviti na oder eno izmed teh iger iz te bogate zapuščine? Saj to je tudi poklon tako zglednemu in požrtvovalnemu bivšemu šolskemu referentu.

Nastopajoči ob materinskem dnevu v Slomškovem domu 2014
Nastopajoči ob materinskem dnevu v Slomškovem domu 2014 © Svobodna Slovenija

Marcelo je izbral igro »Naočniki za mamico«. In stare mame smo tako obujale spomine, ko smo same nastopale v tej igri. Vsi otroci so odlično obvladali svoje vloge in tudi jih zelo dobro podali. Poznalo se je, da so bili pod vodstvom odličnega režiserja Marcela Brula.

Vsebina igre opisuje, kako se vsi otroci odločijo, ne da bi vedeli drug za drugega, da mamici podarijo nova očala; enako misel ima očka, služkinja in še brat ji pošlje naočnike po pošti, tako da mamica prejme kar devet naočnikov za svoj god. In ker so se ji očala razbila, si jih je še sama kupila.

Zapeli so otroci Slomškove šole
Zapeli so otroci Slomškove šole © Svobodna Slovenija

K tej lepi in veseli zgodbi je sledilo še petje vseh otrok Slomškove šole, ki so zapeli tisto prelepo pesem »Mamica je kakor sonce«. Najmlajši so tudi povedali svoje voščilo in vsi skupaj zapeli »Mamico imamo radi«. In ker so v šoli tudi pripravili darila za mamo, so jih s ponosom in ljubeznijo podarili svojim mamicam. Bila je res prisrčna počastitev otrok in mladine Slomškove šole in doma. Veseli smo se razšli na svoje domove, na domače praznovanje.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...